Aker Dar Dokuma ve İplik San. A.Ş.

Dar Dokuma Lastik

Dar Dokuma Lastik

Dar Dokuma Lastik

Dokuma lastik mamûlleri; dokuma işlemi esnasında içerisine çıplak / gipeli lateks ve licra katılan mamûllerdir. Lateks katkısı sayesinde mamûl esneme ve tekrar toparlanma özelliği kazanır.

Bu mamûller bir çok farklı isimle de anılmaktadır. Süper lastik, askılık lastik, kemerlik lastik, dokuma lastik, lastik dar dokuma akıla ilk gelen örneklerdir.

Dokuma lastikler istenen kalınlık, renk, sertlik ve mukavemette imal edilebilirler. Esneme ve toparlanma katsayıları kullanım yerine uygun şekilde ayarlanabilmektedir.

Mamûlün teknik detayları gibi görsel özellikleri de farklılaştırılabilir. Kullanım yerine uygunluk oluşturmak amacıyla mekanik veya bilgisayarlı desen çalışmaları yapılır. Bu çalışmalar mamûlün imalâtı esnasında, bütünleşik olarak gerçekleştirilir.

Mamûlün imalâtı sonrasında da baskı uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Ancak bu ikincil işlemler mamûlü yormaktadır. Belirli zaman ve şartlar altında da performansını kaybetmektedir.

Dar dokuma tekstil ürünleri içerisinde dokuma lastikler özel bir yere sahiptir.  Mus naylon, polipropilen, polyester, pamuk gibi bir çok farklı iplik türeviyle imal edilebilmektedirler. İplik türünün seçiminde, mamûlün kullanılacağı yer ve beklenen teknik özellikler önem arz etmektedir. Önemli bir diğer nokta da, ipliklerin imalâtında kanserojen maddelerin kullanılmamış olmasıdır. İnsan teni temasında alerjik reaksiyon oluşturmaması ve zamanla tahriş etmemesi önemlidir.

Mamûlün esneme ve toparlanma katsayılarından daha önce bahsetmiştik. Daha net anlaşılması için bir kaç örnek verelim.

Bazı müşterilerimiz çok az esneyen ve hızlı şekilde toparlayan mamûller tercih etmektedir. Bu mamûller esneme özelliği güç gerektiren, sert mamûllerdir.

Bazı müşterilerimiz ise kolay ve yüksek oranda esneyebilen mamûller tercih etmektedir. Bu mamûller esneme özelliği fazla güç gerektirmeyen, yumuşak mamûllerdir.

Bu iki kullanım örneğinden anlaşılabileceği gibi mamûlün esneme oranın doğru belirlenmesi önemlidir. Kullanılacak yere göre doğru konumlandırılması ve öngörülen kullanım süresince de bu konumunu koruyabilmesi gerekir.

Tekstil lastik çeşitleri içerisinde dar dokuma lastikler önemli bir yere sahiptir. Her türlü kullanım alanına hem teknik özellikleri hem de görsel özellikleri ile uyum sağlayabilmektedirler.

Piyasa tercihi olarak yoğunluklu olarak siyah ve beyaz renklerde tercih edilmektedir. Ancak farklı renklerde imal edilmeleri de, imalâtında kullanılan iplik türüne bağlı olmak şartıyla, mümkündür. İkincil bir işlem olarak kazan boyama sistemleri ile boyanma her zaman mamûlü yoran ve riskli bir süreçtir. En doğru yol imalât sürecinde boyanmış iplikler ile mamûllerin dokunmasıdır.

Mamûller tek renk olarak imal edilebildikleri gibi, renk kombinasyonları ile de dokunabilirler. Kamuflaj, alaca, etnik desen çalışmaları mekanik veya bilgisayarlı sistemlerle gerçekleştirilir. Mamûlün sertlik, yumuşaklık ve tuşesi de imalât sürecinde belirlenebilir.

Tekstil dar dokuma lastikleri bilgisayarlı jakar teknolojisi ile de imal edilebilirler. Bu sayede mamûl üzerine imalâtı esnasında bütünleşik olarak marka, logo, slogan, motto ve şekiller işlenebilir. Bu bütünleşik yapı sayesinde gerçekleştirilen işlem mamûlün kendi ömrü ile özdeş olmaktadır. Bu da mamûl kullanıldığı süre boyunca, marka ve logo işlemelerinin de hizmet vermeye devam etmesi demektir. Bu işlem mamûlün esneme ve toparlanma özelliğine tam uyumlu olacak şekilde gerçekleştirilmektedir.

Jakarlı dar dokuma uygulaması baskı uygulamaları gibi mamûlün imalâtından sonra gerçekleşen ikincil bir işlem değildir. Bu sebeple mamûl bir yıpranma süreci yaşamaz. Lastik mamûllerde bu oldukça önemli bir konudur.

Ayrıca bu uygulama baskı uygulamaları gibi zaman içerisinde solma, atma ve dökülme yapmamaktadır. Mamûl kullanıldığı sürece, bu işlem de mamûl üzerindeki varlığını korumaktadır. Daha detaylı bilgi almak için jakarlı dar dokuma sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Dar dokuma lastik mamûlleri farklı katkı malzemeleri ile de imal edilebilmektedir. Bu katkı maddeleri mamûlün var olan özelliklerinde olumlu bir değişim veya var olmayan bir özelliğin kazandırılması için kullanılır. Bir kaç örnekle konuyu detaylandıralım.

Sim katkısı ile mamûle görsel bir güzellik ve ışık altında parıldama özelliği katılmaktadır. Sim katkılı mamûller genellikle okul çantaları, oyuncak, çocuk tekstili ve süsleme çalışmalarında kullanılmaktadır.

Fosfor katkısı ile de düşük ışıklı veya ışıksız ortamlarda florasan bir etki ile parlama elde edilmektedir. Gün ışığını bünyesinde depolayan bu mamûller ışıksız ortamda bu ışığı geri vermektedirler. Yoğunlukla iş güvenlik ve esktrem spor ekipmanları gibi alanlarda tercih edilmektedir.

Dar dokuma lastik nerelerde kullanılır ?

Erkek boxer lastiği, pantolon askı lastiği gibi alanlar akla ilk gelen alanlardır. Ancak sektörel anlamda bakıldığında çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. Tekstil, giyim, yatak, mobilya, otomotiv, havacılık, denizcilik, çanta, oyuncak sektörleri ilk etapta sayılabilir.

Aker Kalitesi

Mamûllerimiz kaliteli hammadde ve yetkin tecrübemizin birleşimi ile imal edilmektedir. Kalite politikamız imalât sürecimizin öncesinde başlamaktadır. Hammadde ve techizat tedariği, imalât süreci, kalite kontrol ve satış sonrası süreç aynı zamanda önemli kalite adımlarımızdır. Her bir adım kendi iç kalite sürecini barındırarak toplam bir kalite endeksi oluşturur.

Tüm bu süreçlerin sonunda sektörel tecrübemizden kaynaklanan bazı kalite güvenlik adımlarımız da vardır. Örneğin; mamûllerimiz her zaman belirli bir ekstra metre opsiyonu ile paketlenir. Kalite sürecinden geçen tüm mamûllerimiz bu ekstra opsiyon sürecine tabidir. Bu uygulamamız sipariş miktarlarına artı yönlü bir katkı vermektedir. Müşterilerimiz de bu güven ile imalât süreçlerine devam etmektedir.

Beklenmedik küçük sorunlar tüm bir imalât sürecini olumsuz etkileyebilir. Hatta kesintiye uğratabilir. Bu tüm bir tedarik zincirinin ortak riskidir. Ancak tüm bu risk, zamanında alınacak özverili önlemler ile kolaylıkla ortadan kaldırılabilir. Kesintisiz ve stabil şekilde çalışan bir tedarik zinciri tüm taraflar için bir kazançtır.

Lastik dar dokuma mamûllerimiz özgün desen ve teknik ihtiyaç taleplerine uygun olarak imal edilmektedir.

Bazı diğer mamûllerimiz; dar dokuma kolon, dar dokuma şerit, dar dokuma biye, pamuk dar dokuma

Dar Dokuma Lastik - Aker Dar Dokuma ve İplik San. A.Ş.
Dar Dokuma Lastik - Aker Dar Dokuma ve İplik San. A.Ş.

Dar dokuma lastik mamüllerimiz müşterilerimizin taleplerine uygun şekilde geniş renk ve özellik çeşitleriyle imal edilmektedir. Stoklu şekilde mağazalarımızda bulunmamaktadır.

Mağaza bilgilerimize iletişim sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ürün markası: Aker Dar Dokuma

Güncelleme tarihi: Mayıs 3, 2024

For english please visit Narrow Woven Fabric page.

You cannot copy content of this page

Başlıklar